شمال فردا ؛ سایت خبری شمال کشور

سایت مردمی خبری - تحلیلی شمال ایران (مازندران ، گیلان ، گلستان )

شمال فردا ؛ سایت خبری شمال کشور

سایت مردمی خبری - تحلیلی شمال ایران (مازندران ، گیلان ، گلستان )

پاسخ طاهایی به 15 سوال / آیا نمایندگان قانع شدند؟

شمال فردا: به گزارش روابط عمومی استانداری، سید علی اکبر طاهایی، استاندار مازندران طی نامه ای به معاون حقوقی، مجلس و امور بین الملل وزارت کشور به سوالات مطرح شده از سوی نمایندگان مردم مازندران در مجلس شورای اسلامی پاسخ داد که متن کامل آن به شرح ذیل می باشد.

متن کامل پاسخ طاهایی به سوالات نمایندگان استان

برادر ارجمند جناب آقای محمدی فرد

معاون محترم حقوقی، مجلس و امور بین الملل وزارت کشور

سلام علیکم

احتراماً، عطف به نامه شماره 87512 مورخ 1391/7/15، موضوع تحقیق و تفحص از استانداری مازندران در سالهای 1388 تا 1391 موارد زیر را به استحضار می رساند:

بر خود لازم می دانم پیشاپیش از نمایندگان شریف مردم ولایتمدار استان در مجلس شورای اسلامی که در راستای مسوولیت خطیر نمایندگی با توجه ویژه و مسوولانه، عملکرد مدیران و خدمت گزاران حوزه های اجرایی را با پیگیری مداوم دنبال می کنند و دارای نگرانی های مشترک با مدیران اجرایی در راستای ارتقا جایگاه استان و خدمت رسانی به مردم به عنوان ولی نعمتان و صاحبان اصلی کشور و انقلاب می باشند، تشکر و سپاس ویژه داشته باشم.

بیان پرسش هایی از این دست، در راستای پاسخگویی به مسوولیت های محوله را به فال نیک گرفته و امیدوارم چشمان ناظر این نمایندگان خدوم بتواند در شناسایی گره های ناگشوده راهبردی استان، به ویژه در مواردی که نیازمند همکاری و مساعدت نمایندگان محترم استان در قوه مقننه است، در رفع مشکلات اجرایی یاور مدیران باشد.

امید است با بکارگیری توان مشترک قوای تقنینی و اجرایی استان، بتوانیم با هم افزایی لازم در راستای پیشرفت و رساندن استان مازندران به جایگاه شایسته در بین استان های کشور نایل شویم؛ چراکه تکلیف تمام مسوولان استان بر این امر بوده و همت و تلاش در این راستا صورت می پذیرد.

با این هدف مشترک، انتظار می رود تا این پرسش، پاسخ و همفکری مسیر توسعه استان را هموارتر نماید.از این روی، تلاش مضاعفی به عمل آمده تا به منظور روشنگری، بر اساس مستندات قانونی و اجرایی و در قالب آمار و اطلاعات قابل اتکا، پاسخ هایی در خور و روشن کننده برای این دغدغه ها و نگرانی های نمایندگان محترم فراهم آورده شود.

سید علی اکبر طاهایی

استاندار مازندران

 

ادامه مطلب ...

روایت یک خبرنگار از ابرمرد مدیریت بحران مازندران؛ سید قدیر رضایی

میرقدیررضایی(فرماندارچالوس) را درسیل های کلاردشت و تنکابن با چکمه در میان آسیب دیدگان دیده بودم و صحبت های پیرزن سیلزده را هیچگاه فراموش نمی کنم که با اشاره  به سوی سیدقدیررضایی می گفت، نمی دانم این آقا(رضایی) از کجا آمده است ! همین قدر بگویم اخلاق و مهربانی این آقا باعث شده تا خستگی خسارت سیل را فراموش کنم...

  

کمتر از نیم ساعت، باران سیل آسا کافی شد، تامردم شهرستان  های چالوس و نوشهر گرفتار سیلابی ویرانگر شوند. بچّه هایی که برای اولین بار چنین حادثه ای را می دیدند بی اختیار پدر و مادر ویا هر کسی که به تواند آنان را نجات دهد باگریه وفریاد کمک می خواستند.

سیلابی که همچنان می غرید و درهم می شکست !. کاش برق زودتر از ورود آب به اطاق خواب می رفت تا بجه ها این خاطره تلخ را با چشم نمی دیدند. آّب، برق، و گاز هم دوام نیاورد و قطع شد !. تاریکی مطلق !. برای کسانی که شب های بمباران اهواز، خرمشهر و دیگر شهرهای جنوبی را دیده بودند !. خاطرات تلخ گذشته را به یاد می آورد. فرقی نمی کرد !. همه جا تخریب بود و ویرانی !.

سیلابی که همزمان بامحرّم به درون خانه های مردم چالوس و نوشهر وارد شده بود !، صدای غرّش سیل را با فریادهای یاحسین(ع) یاقمربنی هاشم(ع) و یازهرا(س) در آمیخته بود !. بسیاری نیز به بالکن و سقف خانه های شان پناه برده بودند و با گریه و زاری از همسایه ها کمک می خواستند !. صدای کمک مردم درصدای نهیب سیل می پیچید و گم می شد.

شب حادثه برای مردم چالوس و نوشهر شبی توأم با وحشت و اضطراب گذشت !. همانگونه که بر مردم نکا و بهشهر و هر آسیب دیده از سیل در هرجای دیگر !.

حالا من هم یکی از کسانی بودم که طعم تلخ دردمندی و خسارت را چشیده است !. هرچند بنی آدم اعضای یکدیگرند. نباید در جامعه ولایی و امام حسینی فرقی داشته باشد.

دخترم نیز در یکی از خیابان های وحشت چالوس گرفتار سیلاب شده است !. وبیش از هشتاد درصد از مجموعه زندگی اش را از دست داده است. بی درنگ خودم را که شاهد سیلی ویرانگر در کلاردشت بودم به چالوس رساندم.

مردم چالوس همه آمده بودند !. تا کمک کنند. سیدقدیررضایی فرماندارشهرستان چالوس و علی ردایی بخشدار مرکزی چالوس را دیدم که در میان دیگر مردم، با چکمه و لباس گلی به آسیب دیده ها کمک می کنند. این دو نفر را قبلاً در سیل کلاردشت دیده بودم. یکی از شهروندان می گفت، فرماندار امام جمعه و دیگر مدیران شهری از زمان وقوع سیل در صحنه بودند. حضور آن ها به مردم قوت قلب می داد. این حضور در نوشهر نیز پر رنگ بود.

خودم را به بخشدار مرکزی رساندم. خواستم برای دخترم کمک بگیرم ! ولی نگاه نگران او و فرماندار چالوس حکایت از خستگی و بی خوابی شب حادثه را داشت. رضایی و ردایی از ساعت 1 بامداد روز حادثه بیدار بوده و 3 شبانه روز پیگیر مشکلات سیل زدگان است. البتّه این نگرانی را می شد در چشم و چهره همه مدیران اجرایی و آقای راشدی امام جمعه چالوس دید. برای همین درخواست کمک نکردم !. با حسن قمی همکار خبری ام در نوشهر تماس گرفتم تا از حال و روز حسن خزایی یکی از همکاران خبرنگار بپرسم. که در سیل اخیر همه زندگی اش را از دست داده است.انصافاً خبرنگاران را بایستی در ردیف قشر آسیب پذیر قرار داد چرا که با وزش باد ملایم آسیب می بینند و با طوفانی این چنینی می شکنند.مردم چالوس و نوشهر و همه همکاران خبرنگار در اطلاع رسانی به موقع و همدردی با مردم آسیب دیده سنگ تمام گذاشته اند. در اینجا باید به همه این عزیزان دست مریزاد گفت.

صدای ضعیف حسن قمی را شنیدم. از حسن خزایی پرسیدم.گفت: سیل از کل لوازم زندگی و خانه ای که حسن خزایی با وام بانکی و قرض گرفتن از این و آن تهیّه کرده بود، در کمتر از نیم ساعت باخودش برد.وی از همه مسئولان محلی و ارشد استان و مردم خیّر خواست در کنار کمک به آسیب دیدگان سیل چالوس و نوشهر، برای کمک به این خبرنگار پرتلاش هم اهتمام ویژه داشته باشند.

وقوع سیل در قرآن کریم

آمار نشان می دهد وقوع سیل در دهه اخیر به ده برابر افزایش یافته و همچنان موجب خسارت مالی و جانی مردم در دنیا و کشورمان، ازجمله استان های شمالی می شود.

قرآن بااینکه بارش سیل را بزرگترین عامل تخریب درمیان دیگر حوادث طبیعی به حساب می آورد، اعلام می دارد بارش باران به عدد و مقدار معین است !. خداوند دراین کتاب آسمانی می فرماید: ما از آسمان آبى فرو فرستادیم. پس رودخانه‏هایى به اندازه گنجایش خودشان روان می شوند.

بارش باران با تعریفی که در قرآن آمده است، با توجه به شکرگزاری مردم کشورمان از نعمات الهی و ارادت به اهل بیت رسول اکرم و اطاعت از دستورات دینی نمی تواند از نوع خشم خداوندی باشد. و یا بخواهد ما را در ردیف مجازات قوم سبا، فرعون، و نوح قرار دهد.

بنابراین می توان خسارت های جانی و مالی مردمان آسیب پذیر از مناطق سیل خیز را در جای دیگری جستجو، و به توصیه های کارشناسان توجه کرد. که عوامل اصلی ویرانگری سیل های چند سال اخیر درمناطق سیل زده را تخریب جنگل، برداشت بی رویه شن و ماسه و تجاوز به حریم رودخانه ها میدانند. مسئولان نیز براین باورند که باید در جلوگیری از تخریب و ویرانگری سیل فکری کرد. ولی عملاً در آن اقدامی صورت نمی گیرد.

قرآن در (سوره حجر آیه 21) تأکید دارد، مانمی فرستیم مگر به مقدارمعین.
بارش باران بر مقتضای تدبیر الهی است. و به اندازه ای می بارد که مفید و ثمر بخش است و زیانبار نیست. و درسوره رعد از رود خانه هایی با حجم و گنجایش معین حرف می زند. درحالیکه رودخانه های امروز ما بر اثر برداشت و تجاوز به حریم شان گنجایش یک باران ملایم را هم ندارند !.

شاید بسیاری ازما ازنزدیک شاهد وقوع زلزله و یا سیلی ویرانگر نبوده ایم. و ندانیم لحظه غرّش صدای ویرانی و شکسته شدن ستون و دیوار خانه چه تبعات روانی برای اهل خانه داشته است. امّا همدردی به هنگام مصیبت و غم هم مارا تسکین می دهد. و هم مصیبت دیده را به آرامش می رساند.

حضورمستمر فرماندار شهرستان چالوس ، بخشدار مرکزی و امام جمعه چالوس

حاج میرقدیر رضایی ،فرماندارشهرستان چالوس ، امام جمعه و دیگرمدیران اجرایی شهرستان چالوس و نوشهر اولین مدیران شهر ستانی بودند که در دقایق اولیه حادثه با زیر مجموعه های خود در صحنه حادثه ای که شهر را در نوردیده بود حضور یافتند و تا پایان بحران همراه و همگام با آسیب دیده گان از آنان دلجویی می کردند.

رضایی را درسیل های کلاردشت و تنکابن با چکمه در میان آسیب دیدگان دیده بودم. و صحبت های پیرزن سیلزده را هیچگاه فراموش نمی کنم که به رضایی اشاره میکرد و به همگان می گفت:  نمی دانم این آقا(رضایی) از کجا آمده است ! همین قدر بگویم اخلاق و مهربانی این آقا باعث شده تا خستگی خسارت سیل را فراموش کنم.

بنابراین آنچه که در درجه اول می تواند آلام آسیب دیدگان را از بحران روانی ناشی ازحادثه خسارت بار به حداقل برساند، حضور مسئولان شهری و روستایی و ابراز همدردی آنان خواهد بود. یک آسیب دیده قبل از رسیدن به اموال از دست رفته همدلی مسئولان و مدیران را می طلبد.

پیشگیری قبل از وقوع

ضرب المثلی است که می گوید، علاج واقعه قبل از وقوع باید کرد. و مصداق این مطلب می تواند به ما کمک کند قبل از این که زلزله و یا سیلی رخ دهد تا ما را مجبور کند برای تعیین خسارت، ستاد بحران تشکیل دهیم و تقاضای اعتبار ده ها میلیارد تومانی را بنمائیم. ستاد قبل از وقوع را برای پیشگیری تشکیل دهیم. موانع عبور سیلاب ها را اصلاح رودخانه ها را شناسی و در اصلاح آن بکوشیم. تا با همکاری فرمانداری ها و شهرداری ها خیال شهروندان و مردم مناطق آسیب پذیر را از نگرانی حوادث پیش بینی نشده راحت کنیم. به امید روزی که مردم ما وجهان در آرامش وبدور از نگرانی زندگی کنند.